Άνοδος παρατηρήθηκε στο επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία  κατά τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo σήμερα.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στις 98,9 μονάδες, ο δείκτης τρέχουσας αξιολόγησης ανέβηκε στις 98,6 μονάδες και ο δείκτης προσδοκιών στις 99,2 μονάδες.

Σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, ο οικονομολόγος του Ifo Klaus Wohlrabe σημείωσε ότι η ένταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας καθώς και τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό παραμένουν παράγοντες κινδύνου για τη γερμανική οικονομία.

«Οι εταιρείες αναμένουν το τέλος τέλος στην κρίση του κορωνοϊού» και εκείνες του λιανικού εμπορίου και του τομέα των υπηρεσιών «φαίνεται να αντιμετωπίζουν καλύτερα το τρέχον κύμα μολύνσεων από ό,τι αναμενόταν», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φουεστ σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Οι εταιρείες στοιχηματίζουν επίσης σε μια χαλάρωση των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, είπε.

Χαλάρωση περιορισμών

Η κυβέρνηση της Γερμανίας συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσει τους περιορισμούς σε καταστήματα και εστιατόρια ως μέρος ενός σχεδίου για την άρση των περιορισμών για την Covid.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Bundesbank έχει πει ότι ο ιός θα προκαλέσει συρρίκνωση της οικονομίας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, αλλά προβλέπει ότι θα ακολουθήσει γρήγορα ανάκαμψη.

Μια ξεχωριστή επιχειρηματική έρευνα τη Δευτέρα έδειξε ότι η δραστηριότητα τον Φεβρουάριο έχει ήδη ανέβει, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος μαστιζόταν εδώ και καιρό από τους κρατικούς περιορισμούς και την πτώση της κατανάλωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή