Βουτιά κάνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 12 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,855 στις 7:45 ώρα ΕΤ. Η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 2,166% .

Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στα κρατικά ομόλογα, αποκλιμακώνοντας τις απόδόσεις του και ενισχύοντας τις τιμές τους. Την ίδια ώρα ο χρυσός βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 12μηνου. Στον αντίποδα οι παγκόσμιες αγορές υποχωρούν απότομα στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η κλιμακούμενη σύγκρουση οδήγησε σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου, δημιουργώντας την ανησυχία πως η αύξηση θα τροφοδοτήσει περαιτέρω τις πληθωριστικές πιέσεις, περιπλέκοντας την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Πάτρικ Άρμστρονγκ, επικεφαλής επενδύσεων στην Plurimi Wealth, είπε στο «Squawk Box Europe» του CNBC την Πέμπτη ότι «μπορεί να έχουμε μια Fed που δεν θα ανεβάζει τα επιτόκια τόσο επιθετικά όπως θα έκανε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά ο πόλεμος και οι κυρώσεις είναι στασιμοπληθωριστικές — δεν δημιουργούν ανάπτυξη, δημιουργούν πληθωρισμό αλλά όχι το σωστό είδος πληθωρισμού και αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε μια απότομη κλίση της καμπύλης αποδόσεων. Δεν μπορείς να έχεις ένα 10ετές ομόλογο με απόδοση 1,7% με φόντο το στασιμοπληθωρισμό», πρόσθεσε ο Άρμστρονγκ, εξηγώντας ότι το μέρος αυτού του σεναρίου θα οδηγήσει τελικά σε υψηλότερες αποδόσεις τα κρατικά ομόλογα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές