Με τον κατάλογο των παγκόσμιων επιχειρηματικών κολοσσών που εγκαταλείπουν τη Ρωσία να διευρύνεται, και o αντασφαλιστικός όμιλος, Swiss Re, ανακοίνωσε η Δευτέρα ότι δεν αναλαμβάνει νέες συναλλαγές με Ρώσους και Λευκορώσους πελάτες, ενώ παράλληλα δεν ανανεώνει τις υπάρχουσες συμφωνίες της.

Σε δήλωση που εστάλη μέσω email, η Swiss Re ανέφερε ότι επανεξετάζει τις τρέχουσες επιχειρηματικές της σχέσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η απόφαση ακολουθεί ανάλογες ενέργειες μεγάλων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες παρέχουν κάλυψη για μεγάλα έργα όπως οι ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Ανάλογη κίνηση έγινε και από την ασφαλιστική εταιρεία Zurich, η οποία δεν δέχεται πλέον νέους πελάτες στη Ρωσία και δεν θα ανανεώσει τις υπάρχουσες δραστηριότητες, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλονται στη Μόσχα, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Hannover Re δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι νέες εργασίες και οι ανανεώσεις για πελάτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία βρίσκονται σε αναμονή, ενώ η ιταλική ασφαλιστική Generali δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία.

Ο ασφαλιστικός μεσίτης Willis Towers Watson (WTY.F) δήλωσε επίσης την Κυριακή ότι θα αποσυρθεί από τη Ρωσία, μετά από παρόμοιες κινήσεις από τους ανταγωνιστές Marsh και Aon.

Οι εξελίξεις αυτές, προκαλούν έντονη ανησυχία για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, πολλές από τις οποίες πλέον δεν θα καλύπτονται από ασφαλιστικά συμβόλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή