Πολυτελή ρολόγια Audemars Piguet αξίας εκατομμυρίων δολαρίων κατέσχεσαν Ρώσοι πράκτορες στη Μόσχα ως προφανή αντίποινα για τις ελβετικές κυρώσεις που απαγορεύουν τις εξαγωγές πολυτελών ειδών, γράφει η ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν ένα εμπιστευτικό υπόμνημα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, αναφέρει ότι τα πανάκριβα ελβετικά ρολόγια κατασχέθηκαν από τις τοπικές εγκαταστάσεις της εταιρείας από ειδικούς πράκτορες της FSB της Ρωσίας.
Η Ελβετία, η οποία φιλοξενεί πολλές από τις κορυφαίες μάρκες ρολογιών στον κόσμο, εγκατέλειψε την παραδοσιακή της ουδέτερη στάση και ανταποκρίθηκε στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγόρευαν τις εξαγωγές ειδών πολυτελείας στη Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι ρωσικές αρχές ανέφεραν τελωνειακές παραβάσεις ως τον λόγο που κατασχέθηκαν τα ρολόγια Audemars Piguet, ωστόσο αξιωματούχοι του τμήματος Εξωτερικών της Ελβετίας δήλωσαν ότι η κίνηση ήταν «πιθανότατα ένα αυθαίρετο κατασταλτικό μέτρο ως απάντηση στις κυρώσεις».
Εκπρόσωπος της ελβετικής ωρολογοποιίας ανέφερε στο Bloomberg ότι η εταιρεία διέκοψε τις εξαγωγές αλλά και όλες τις δραστηριότητες λιανικής στη Ρωσία.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας είπε επίσης στο Bloomberg, ότι η ελβετική πρεσβεία στη Μόσχα παρέχει υποστήριξη σε εταιρείες στη Ρωσία σε συντονισμό με άλλα τμήματα και ότι «κατά τη διάρκεια των κυρώσεων και των ρωσικών αντίμετρων, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πολλές αβεβαιότητες και ρυθμιστικά μέτρα».
Η Audemars Piguet ιδρύθηκε από τον Jules Louis Audemars και τον Edward Auguste Piguet στο Vallée de Joux το 1875, αποκτώντας το όνομα Audemars Piguet & Cie το 1881. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Jules Louis Audemars και τον Edward Auguste Piguet στο Vallée de Joux το 1875, αποκτώντας το όνομα Audemars Piguet & Cie το 1881. Και διατηρείται υπό οικογενειακό έλεγχο.
Είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ελβετικές μάρκες ρολογιών, μαζί με την Patek Philippe και τη Rolex.
Η Ρωσία ήταν η 17η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά ελβετικών ρολογιών το 2021, αντιπροσωπεύοντας 260 εκατομμύρια φράγκα (380 εκατομμύρια δολ) αποστολών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία της Ελβετικής Βιομηχανίας Ρολογιών.
Latest News
Ανησυχούν για τη συνταξιοδότηση οι Έλληνες - Μόνο το 18% δηλώνει έτοιμο
Τι αναφέρει η έρευνα της NN Hellas για τη μακροζωία - Πώς την αντιμετωπίζουν
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Έσοδα 2,1 δισ. και 10 εκατ. εισιτήρια σε 149 παραστάσεις: Τα κέρδη ρεκόρ για την Τέιλορ Σουίφτ
Η Σουίφτ ολοκλήρωσε την περιοδεία με μια τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής στο Βανκούβερ του Καναδά.
Τζον Πόλσον: «Ελλάδα, οικονομία και τράπεζες έχουν πολύ ευνοϊκό μέλλον»
Ο αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εξηγεί που εδράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Γιατί επενδύσαμε σε Ελλάδα και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - Ο CEO της Masdar στον ΟΤ
Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, μιλάει αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής
Το αστρονομικό ποσό που πωλείται ένα θρυλικό βιολί
Ένα βιολί Στραντιβάριους 300 ετών θα μπορούσε να πουληθεί για ένα ρεκόρ 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία
Ευρωπαϊκός πέλεκυς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία (δημόσια και στρατιωτικά) σε προμηθευτές - Δεύτερη προσφυγή
Σε λειτουργία το Ταμείο Καινοτομίας του υπουργείου Υγείας από το 2025 - Οι στόχοι του
Απάντηση στην ανάγκη πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, των οποίων το κόστος είναι υψηλό, θέλει να δώσει το Ταμείο Καινοτομίας
Τι πυροδοτεί τις αναταράξεις στις τιμές ρεύματος; - Μιλά στον ΟΤ ο καθηγητής Παντελής Κάπρος
Τις θεμελιώδεις αιτίες που οδηγούν στην εκτόξευση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα αναλύει ο καθηγητής Π. Κάπρος