Η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors  θα κλείσει τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες στην Κολομβία και το Εκουαδόρ, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, στο πλαίσιο της στροφής της προς την παραγωγή οχημάτων επόμενης γενιάς.

Η παραγωγή θα σταματήσει στο εργοστάσιο Colmotores της εταιρείας στην Κολομβία από την Παρασκευή, ανέφερε, ενώ οι δραστηριότητες θα σταματήσουν στο εργοστάσιό της στο Εκουαδόρ στα τέλη Αυγούστου.

General Motors: Ανακαλεί 820.000 pickup φορτηγά

Στην Κολομβία, η εταιρεία ζητά άδεια από το υπουργείο Εργασίας για την απόλυση 850 εργαζομένων, δήλωσε εκπρόσωπος.

Το εργοστάσιο παραγωγής της στην Κολομβία λειτουργούσε με δυναμικότητα 9%, ανέφερε η General Motors, ενώ η λειτουργία της στο Εκουαδόρ με δυναμικότητα 13%.

Παρά το κλείσιμο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων, η General Motors δεν θα αποχωρήσει από καμία από τις δύο χώρες, δήλωσε η εταιρεία, αλλά θα διατηρήσει αντιπροσωπείες τόσο στην Κολομβία όσο και στο Εκουαδόρ.

Η είδηση για το «λουκέτο» στην παραγωγή της εταιρείας στις δύο λατινοαμερικάνικες χώρες έρχεται λίγες ημέρες μετα την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της γνωστής εταιρείας του Ντιτρόϊτ.

Ειδικότερα και παρά τη μικρή πτώση στις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, τα καθαρά κέρδη της General Motors (GM) για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν περισσότερο από 25% χάρη στις ισχυρές παραδόσεις φορτηγών pickup και άλλων οχημάτων με υψηλότερα κέρδη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι ενώ η μέση τιμή πώλησης ανά όχημα μειώθηκε ελαφρώς σε σχέση με πέρυσι, λίγο κάτω από τα 50.000 δολάρια, οι πωλήσεις των pickup παρέμειναν ισχυρές και δεν παρατηρείται η διάβρωση των τιμών σε όλη τη γκάμα της που έχουν βιώσει άλλες εταιρείες.

Τα κέρδη της GM από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο εφτασαν τα 2,97 δισ. δολάρια με έσοδα που αυξήθηκαν κατά 7,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο σε λίγο πάνω από 43 δισ. δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τα 41,15 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα