Στο μοτίβο των μικρών διακυμάνσεων και των επιφυλακτικών κινήσεων που επικράτησε σε όλες τις αγορές του κόσμου σήμερα κινήθηκε και η Wall Street, με τα στοιχεία από την αγορά εργασίας να μειώνουν μεν τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σταδιακά σε ύφεση, αλλά στρώνουν και το έδαφος για την επιτάχυνση της αλλαγής της πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,40% στις 34.818 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 4.545 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 14.261 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωσαν μικρές απώλειες, χαμηλότερα του 0,5%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε σχεδόν ουδέτερος.

Σε επίπεδο τίτλων, αν και οι διακυμάνσεις ήταν μικρές, ξεχώρισαν οι απώλειες στις τραπεζικές μετοχές, με τη Citigroup να χάνει 2%. Επίσης, στον κλάδο της τεχνολογίας η Intel έχασε 4% και η Advanced Micro Devices έκλεισε στο -2,3%, καθώς εκφράζονται ανησυχίες από τους αναλυτές για τη ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι φόβοι για μια ύφεση στην αμερικανική οικονομία, την ώρα μάλιστα που η Federal Reserve βρίσκεται σε διαδικασία σύσφιξης της πολιτικής της, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, ειδικά από τις 29 Μαρτίου όταν η απόδοση του 5ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανέβηκε πάνω από αυτή του 30ετούς, σηματοδοτώντας την πρώτη αντιστροφή της καμπύλης από το 2006. Η μετατόπιση πυροδότησε ορισμένους φόβους ύφεσης, αν και οι αναλυτές συνήθως παρακολουθούν τη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου 2 και 10 ετών, η οποία παραμένει θετική.

Επίσης, τα επιμέρους στοιχεία από την αμερικανική οικονομία δεν προμηνύουν υφεσιακές τάσεις, καθώς σημειώνει αύξηση των θέσεων εργασίας το Μάρτιο, αν και χαμηλότερη του αναμενόμενου, ενώ το ποσοστό ανεργίας περιορίστηκε σε 3,6%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones εκτιμούσαν ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξάνονταν κατά 490.000 για μισθούς και ότι η ανεργία θα περιορίζονταν στο 3,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street