Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν απότομη πτώση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Τα καθαρά έσοδα για τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ θα μειωθούν κατά περίπου 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Refinitiv .

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κυριολεκτικά πάγωσαν τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής.

Το τρίμηνο θα είναι δύσκολο για τις μεγαλύτερες τράπεζες, σύμφωνα με τον αναλυτή Christopher McGratty των Keefe, Bruyette & Woods. Οι εκτιμώμενες μειώσεις εσόδων κατά 36% στην επενδυτική τραπεζική και 18% στις συναλλαγές είναι ο μεγαλύτερος αντίθετος άνεμος, είπε.

«Το περασμένο έτος ήταν τεράστιο για τις κεφαλαιαγορές στις τράπεζες, επομένως οι συγκρίσεις είναι δύσκολες», δήλωσε ο McGratty.
«Το τρίμηνο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως βραχυπρόθεσμος πόνος με την υπόσχεση μακροπρόθεσμου κέρδους», έγραψε σε έκθεσή του ο αναλυτής Jason Goldberg της Barclays.

Οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν περισσότερο στις προοπτικές για τις τράπεζες να αυξήσουν τα καθαρά τους έσοδα από τόκους ή στη διαφορά μεταξύ των εσόδων από δάνεια και των τόκων που καταβάλλονται σε καταθέσεις και άλλα κεφάλαια, καθώς επωφελούνται από υψηλότερα επιτόκια.

Οι τράπεζες είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε πιθανές απώλειες συναλλαγών αυτό το τρίμηνο, ιδιαίτερα στις αγορές εμπορευμάτων που έγιναν ασταθείς μετά την έναρξη μιας «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

Ένα άλλο σημείο αβεβαιότητες είναι το πόσο επιβράδυναν οι τράπεζες τις εξαγορές μετοχών τους κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Οι εξαγορές αυξάνουν τα κέρδη ανά μετοχή, αλλά μπορεί να μετριάστηκαν καθώς οι τράπεζες είδαν το πλεονάζον κεφάλαιό τους να μειώνεται από τις μη πραγματοποιηθείσες απώλειες σε ομόλογα, τα οποία μειώθηκαν σε αξία καθώς οι αποδόσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή