Σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στο ελληνικό χρηματιστήριο το τελευταίο “παιχνίδι” της Ρωσίας  με το φυσικό αέριο, το οποίο κινείται σήμερα με σημαντικές απώλειες. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,55% στις 924,35 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στις αγορές για την επανέκδοση του επταετούς ομολόγου που είχε εκδώσει το 2020, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί την απειλή της Ρωσίας για διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου σε όσες χώρες αρνούνται να πληρώσουν σε ρούβλια. Η Ελλάδα έχει διορία λιγότερο από 30 μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ot.gr, προκειμένου η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού, της χώρας, να καταβάλει την προγραμματισμένη δόση για την παραλαβή ποσοτήτων του καυσίμου από τη Gazprom.

Και όλα αυτά την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται στις αγορές, μία ημέρα κατά την οποία οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων έχουν αυξηθεί. Μάλιστα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της εξόδου από τον ΟΔΔΗΧ ο ελληνικός τίτλος δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκε στο 3,11%. Το ελληνικό κόστος δανεισμού είχε αρχίσει να αυξάνεται από τον Οκτώβριο του 2021. Ο δεκαετής τίτλος είχε ανέλθει στο 1,338%, από το επίπεδο του 0,847 τον Σεπτέμβριο του 2021. Έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η απόδοση είναι κοντά το 2,5%.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο των πιέσεων είναι οι Πειραιώς, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ υπό έλεγχο προσπαθούν να θέσουν τις πιέσεις τους οι Εθνική, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών