Να συνεχίσουν την αντίδραση επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς λαμβάνουν ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα αρκετών εταιριών, ειδικά της Meta Platforms του Facebook.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,47% στις 33.457 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,81% στις 4.217 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,82% στις 12.593 μονάδες.

Συνεχείς οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και σήμερα, δημιουργούν κατ’ αρχήν θετικό κλίμα στην αγορά, καθώς η μεγάλη πτώση του Απριλίου έχει βελτιώσει τις αποτιμήσεις στις περισσότερες εισηγμένες.

Στο επίκεντρο είναι η μετοχή της Meta, η οποία σημειώνει άνοδο περίπου 16% καθώς  κέρδη της Meta ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street φτάνοντας στα 2,72 δολάρια (2,58 ευρώ) ανά μετοχή, έναντι μέσης εκτίμηση των αναλυτών για 2,56 δολάρια (2,43 ευρώ) σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις (Refinitiv).

Η Qualcomm κερδίζει περισσότερο από 8% λόγω των ισχυρών κερδών, ενώ η PayPal σημειώνει άνοδο περίπου 5% παρά την έκδοση αδύναμων οδηγιών για το δεύτερο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη υποχώρηση κατά 1,4% σημείωσε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2022,  σηματοδοτώντας μια απότομη ανατροπή για μια οικονομία που σημείωνε τις καλύτερες επιδόσεις της από το 1984, σύμφωνα με το στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις προβλέψεις του Dow Jones που ανέμενε μια υποτονική ανάπτυξη 1% για την αμερικανική οικονομία, η οποία έκλεισε το 2021 με ρυθμό ανάπτυξης 6,9%.

Η συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών ανισορροπιών, εκτίναξης του πληθωρισμού και ανησυχιών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street