Να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη βοήθεια της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων του επανέρχεται στη ζώνη των 930 μονάδων, αλλά δεν αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο την ώρα που οι διεθνείς αβεβαιότητες παραμένουν.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,22% στις 929,77 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ρίξει ρυθμούς στα επίπεδα των 12 εκατ. ευρώ.

Επί της ουσίας, το ΧΑ προσπαθεί να μετριάσει τις ανησυχίες για τις διεθνείς αβεβαιότητες που γεννούν οι χειρισμοί της Ρωσίας στο μέτωπο του φυσικού αερίου και να ανακτήσει τη ζώνη των 927 μονάδων, η οποία και οριοθετεί το ανοδικό momentum των τελευταίων πολλών ημερών. Εκτός αυτού όμως πρέπει να ανεβάσει και τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, ώστε να αναιρέσει τα αρνητικά συμπεράσματα που εξήλθαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όταν η βουτιά συνοδεύτηκε με συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 90 εκατ. ευρώ.

Οι καταλύτες

Έτσι, με τους καταλύτες της πτώσης να μην έχουν εξαλειφθεί, η εστίαση είναι στα τεχνικά δεδομένα της αγοράς, καθώς έχουν επιδεινωθεί βραχυπρόθεσμα, με το πτωτικό χάσμα μεταξύ 931 και 938 μονάδων να είναι αρκετά σφιχτή αντίσταση, με επόμενη στάση στην κάθοδο τις 902. Και όπως επίσημαίνει η Trader24, ενώ ο βασικός ύποπτος στην κακή αυτή εικόνα ήταν ο τραπεζικός κλάδος λόγω στάθμισης και όγκου συναλλαγών, αρνητικά κέντρισε το ενδιαφέρον η αδύναμη συμπεριφορά της ΔΕΗ (-5,51%) από όπου θα αναμέναμε κάποιου είδους ανθεκτικότητα, προϊδεάζοντας για τη συνέχεια.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Coca Cola ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, τα οποία ξεπερνούν το 2%, ενώ σημαντική είναι η θετική συμβολή των Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών