Ανοδικά, αλλά χωρίς να αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο οι αγοραστές, κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις κρίσιμες στηρίξεις παρακολουθώντας παράλληλα και το ενεργειακό θρίλερ με το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,86% στις 926,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι πέριξ των 30 εκατ. ευρώ.

Επιφυλακτικότητα

Μετά το χθεσινό sell off, οι αγοραστές στο ΧΑ δείχνουν να είναι πολύ επιφυλακτικοί στο να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο, δεδομένης και της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί με την προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Οι απαιτήσεις της Μόσχας για πληρωμές των συμβολαίων σε ρούβλια έχουν σημάνει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα, εξαιτίας της εξάρτησης που έχει και η βιομηχανία και τα νοικοκυριά από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σε ένα τόσο ναρκοθετημένο περιβάλλον η σημερινή άνοδος αποδίδεται περισσότερο σε τεχνική αντίδραση, κατά τους εγχώριους αναλυτές και λιγότερο ως στρατηγική κίνηση, καθώς οι επόμενες ημέρες προφανώς θα είναι κρίσιμες για το ενεργειακό μέλλον των ρωσοευρωπαϊκών σχέσεων. Έτσι ο γενικός δείκτης θα πρέπει να επανέλθει πάνω από την αντίσταση των 930 μονάδων ώστε να συντηρήσει σε ισχύ το θετικό σενάριο, διαφορετικά δεν αποκλείεται να δοκιμάσει τη βασική στήριξη που βρίσκεται στις 900 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή με το +3,84% και ο ΟΠΑΠ με το +2,71% ξεχωρίζουν στην αγορά, ενώ θετικά κινούνται και οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Motor Oil, Quest, Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ. Μικρές απώλειες σημειώνουν οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ η Jumbo χάνει 1,32%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών