Το εμβληματικό franchise βιντεοπαιχνιδιών Tomb Raider πουλήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία Square Enix σαν μέρος μιας συνολικής συμφωνίας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Square Enix, τη Δευτέρα, θα αλλάξουν ιδιοκτήτη τρία στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών – τα Eidos Interactive, Crystal Dynamics και Square Enix Montreal – τα οποία θα περάσουν υπό τον έλεγχο της σουηδικής Embracer Group.

Επιπλέον, η Embracer θα αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του τίτλου Tomb Raider και άλλων τριών επίσης πολύ δημοφιλών video games, των Deux Ex, Thief και Legacy of Kain.

Έμφαση στο blockchain

Στην επίσημη ανακοίνωση της Square Enix τονίζεται ότι ο λόγος της πώλησης των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων είναι η ανάγκη περικοπής κόστους «εν μέσω ενός απαιτητικού παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της πρόθεσης επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες όπως το blockchain».

Η συμφωνία «επιτρέπει την έναρξη νέων επιχειρήσεων προχωρώντας με επενδύσεις σε τομείς όπως το blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη και το cloud», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Square Enix.

Όπως αναφέρει το CNBC η δέσμευση της εταιρείας να αυξήσει τις επενδύσεις της στο blockchain – δηλαδή την τεχνολογία πίσω από κρυπτονομίσματα και NFT (non-fungible tokens) – οδήγησε και σε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης σχολίαζε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι «σαν να πουλάς το σπίτι σου για μαγικά φασόλια».

Γενικά η κοινότητα των gamers εμφανίζεται επιφυλακτική απέναντι στα NFTs, δηλαδή στα ψηφιακά στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για να αντιπροσωπεύουν την ιδιοκτησία μοναδικών συλλεκτικών αντικειμένων.

Ποια είναι η Λάρα Κροφτ

Ο τίτλος Tomb Raider είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους τίτλους βιντεοπαιχνιδιών. Στα παιχνίδια της σειράς ο παίκτης έχει υπό τον έλεγχό του τη Βρετανίδα αρχαιολόγο Λάρα Κροφτ και εξερευνά αρχαίους τάφους και επικίνδυνους αρχαιολογικούς χώρους. Η σειρά έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα έως σήμερα.

Η ηρωίδα του τίτλου Tomb Raider ήδη από τις πρώτες εκδόσεις του τίτλου έγινε μια cult εικόνα, ενώ απέκτησε και κινηματογραφική υπόσταση – δύο φορές με την Αντζελίνα Τζολί και μία με την Αλίσια Βικάντερ.

Σε κάθε περίπτωση η φιγούρα της Λάρα Κροφτ αποτέλεσε και μία αιτία διαρκούς συζήτησης σχετικά με το θέμα της προβολής υπερβολικής σεξουαλικότητας των θηλυκών χαρακτήρων στη βιομηχανία των video games.

Η Square Enix, η οποία ήταν περισσότερο γνωστή για τους δημοφιλείς τίτλους Final Fantasy, Dragon Quest και Kingdom Hearts, απέκτησε τα δικαιώματα του Tomb Raider μαζί με την εξαγορά της Eidos Interactive το 2009.

Η Embracer από την άλλη πλευρά δεν έχει μεγάλη προϊστορία στο χώρο της δημιουργίας τίτλων. Πρόκειται για μια εταιρεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της σαν λιανοπωλητής κόμικς και βιντεοπαιχνιδιών η οποία όμως στην πορεία απέκτησε τα στούντιο ανάπτυξης τίτλων Gearbox (δημιουργό της σειράς Borderlands) και Koch Media.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί, μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...