Προς επιβολή κυρώσεων στην κινεζική εταιρεία βιντεοπαρακολούθησης Hikvision οδεύουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να συσχετίζει την απόφαση αυτή με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κινεζική εταιρεία.

Οι κυρώσεις, εάν επιβληθούν, θα μπορούσαν να έχουν ολέθριες συνέπειες για τον παγκόσμιο ηγέτη συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, ο οποίος νωρίτερα είχε προστεθεί σε έναν κατάλογο εταιρειών που απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει τις χώρες συμμάχους των ΗΠΑ, δεδομένου ότι η Hikvision έχει πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες, όπως ανέφεραν πηγές στους FT.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Reuters, η Hikvision τόνισε ότι η εταιρεία συμμορφώνεται και θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

«Η αναφερόμενη πιθανή ενέργεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μένει να επαληθευτεί. Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε τέτοια κύρωση θα πρέπει να βασίζεται σε αξιόπιστα στοιχεία και τη δέουσα διαδικασία και προσβλέπουμε στη δίκαιη και αμερόληπτη μεταχείριση», ανέφερε η εταιρεία.

«Απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) τον Μάρτιο του 2021 είχε χαρακτηρίσει πέντε κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Hikvision, ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, βάσει νόμου του 2019 που αποσκοπούσε στην προστασία των δικτύων επικοινωνιών των ΗΠΑ. Οι άλλες τέσσερις εταιρείες ήταν η Huawei Technologies, η ZTE, h Ηytera και η Zhejiang Dahua Technology.

Να σημειωθεί ότι η Hikvision ήταν μακράν η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2020 με 8,3 δισ. δολάρια, ενώ πίσω της βρέθηκε η επίσης κινεζική Dahua με πωλήσεις αξίας 3,83 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία