Δύο απρόσμενους επισκέπτες είχε σήμερα η Ουκρανία, καθώς συνεχίζεται το κύμα των ταξιδιών-έκπληξη από διεθνείς ηγέτες και αξιωματούχους που θέλουν με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν έμπρακτα την στήριξη τους στην εμπόλεμη χώρα και τον λαό της.

Το πρώτο ταξίδι-έκπληξη πραγματοποιήθηκε από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία επέλεξε εσκεμμένα την Ημέρα της Μητέρας για να περάσει τα σύνορα από την Σλοβακία όπου βρισκόταν για να βρεθεί στην Ουκρανία. Είχε δε, συνάντηση με την Ολένα Ζελένσκα, την σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η συνάντηση των δύο κυριών ήταν ιδιαίτερα θερμή και πραγματοποιήθηκε σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της κυρίας Ζελένσκα, από την ρωσική εισβολή στην χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Αντιστοίχως για την κυρία Μπάιντεν ήταν το πρώτο ταξίδι πρώτης κυρίας, μόνη της, από το 2015.

«Ήθελα να έρθω στην Ημέρα της Μητέρας. Θεώρησα πως είναι σημαντικό να δείξω στον ουκρανικό λαό πως ο πόλεμος αυτός πρέπει να σταματήσει και πως ο πόλεμος αυτός είναι βάναυσος. Όπως και ότι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας» επεσήμανε η κυρία Μπαίντεν. Από την πλευρά της η σύζυγος του Ουκρανού ηγέτη εξήρε το θάρρος της Τζιλ Μπάιντεν να βρεθεί σε εμπόλεμο έδαφος.

Στο Ιρπίν ο Τριντό 

Μη προγραμματισμένη ήταν και η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Ιρπίν, το όνομα της οποίας έγινε συνώνυμο με την ισχυρή ουκρανική αντίσταση, αλλά και το βίαιο πρόσωπο της ρωσικής εισβολής, καθώς η πόλη πλέον έχει σχεδόν ισοπεδωθεί.

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος ήρθε στο Ιρπίν για να δει με τα μάτια του τον τρόμο που σκόρπισε στην πόλη η ρωσική κατοχή» σχολίασε σε μήνυμα του, μέσω Telegram, ο δήμαρχος της πόλης.

Ακολούθως ο κ. Τριντό θα συναντηθεί με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του, ο Καναδός πρωθυπουργός πρόκειται να μεταφέρει στον κ. Ζελένσκι την “ακλόνητη στήριξη του προς τον ουκρανικό λαό”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα