Στα 3,46 δισ. ευρώ ανήλθε το 2021, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ιταλικού Ομίλου Grimaldi, ο οποίος στη χώρα μας ελέγχει τις Μινωικές Γραμμές και διεκδικεί δυο λιμάνια, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 947 εκατ. ευρώ, από 659 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν σε 4,45 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει ο όμιλος σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Στο ίδιο σημείωμα τονίζεται ακόμη ότι η θυγατρική ACL που εξυπηρετεί το διατλαντικό εμπόριο, οι εργασίες του Ομίλου στη Δυτική Αφρική και τη Νότια Αμερική, αλλά και θυγατρικές εταιρείες όπως οι Μινωικές Γραμμές στο Αιγαίο Πέλαγος και Trasmed, στην Ισπανία συνεισέφεραν στα πολύ καλά αποτελέσματα του ομίλου.

Νέα πλοία έως το 2024

Μέχρι το τέλος του 2024 ο ιταλικός Όμιλος θα έχει παραλάβει 14 νεότευκτα πλοία εκ των οποίων έξι πλοία ro-ro πέμπτης γενιάς (GG5G) με μεταφορική ικανότητας 7.800 γραμμικών μέτρων κυλιόμενου φορτίου το καθένα, έξι ro-ro-πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πολλαπλών χρήσεων ικανά να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU το καθένα, καθώς και δύο πλοία ro-pax Superstarclass για τη βόρειο ευρωπαϊκή ακτοπλοϊκή θυγατρική, την Finnlines (με χωρητικότητα 5.100 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου και 1.100 επιβάτες το κάθε ένα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News