Σε ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό απομιμητικών προϊόντων προχώρησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στελέχη της Υπηρεσίας και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, διενέργησαν τους ελέγχους, ενώ λόγω της φύσεως των ερευνών, τη ΔΙΜΕΑ και την ΕΛΑΣ συνέδραμαν και 2 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Συλλήψεις

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.283 τμχ. απομιμητικών ειδών αθλητικής ένδυσης ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα. Επίσης κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν και δύο συλλήψεις και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα για τα οποία άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων τους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1Ζ, του άρθρου 10 του Ν.4712/20 (Α’146).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα