Να σταματήσει το πτωτικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως αν και βρίσκεται σε θετικά εδάφη δεν μπορεί να εκδηλώσει την πειστική εκείνη ανοδική αντίδραση που θα κινητοποιήσει του αγοραστές.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,28% στις 812,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ήδη στα 12 εκατ. ευρώ, εξαιτίας ενός πακέτου 5,5 εκατ. στον ΟΤΕ.

Διαβάστε επίσης: Απώλειες με χαμηλό τζίρο στο ΧΑ

Οι αγοραστές δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τους εκθέσουν στον κίνδυνο, ακόμη και την ώρα που οι αποτιμήσεις των περισσοτέρων εισηγμένων είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι αναλυτές που θεωρούν ότι οι αποτιμήσεις δεν αποτιμούν τις προοπτικές της οικονομίας, η οποία είναι από τις λίγες φέτος που θα αναπτυχθούν σημαντικά.

Σαφώς η πορεία της αγοράς είναι συνάρτηση της πορείας των ξένων αγορών, οι οποίες διανύουν την πρώτη beat market τους μετά από πολλά χρόνια, προκαλώντας σημαντικές αναταράξεις και στις περιφερειακές αγορές. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και το 2013 – 2014, όταν η αμερικανική κεντρική τράπεζα προκάλεσε ένα πρωτοφανές sell off παγκοσμίως με τη σύσφιξη της.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Coca Cola, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ θετικά κινούνται οι Εθνική, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Eurobank και Πειραιώς.  Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 2,88%, ο ΟΤΕ είναι στο -2,84% λόγω αποκοπής μερίσματος, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Titan, Jumbo, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών