Εκατοντάδες τόνους από μπάζα, απομάκρυνε από τη χερσαία ζώνη του όρμου της Βλύχας ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας.

Όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν σε εγκεκριμένη μονάδα ανακύκλωσης προϊόντων, ενώ ο Οργανισμός ολοκλήρωσε με δική του δαπάνη τη σειρά των τεχνικών έργων καθαρισμού και αποκομιδής.

Από τις αυτοψίες των στελεχών του ΟΛΕ προκύπτει ότι το φαινόμενο της παράνομη ρίψης μπαζών στην Βλύχα ήταν συστηματικό και τελούνταν κατ’ εξακολούθηση από άγνωστους δράστες επί σειρά ετών, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει το λιμάνι της Ραφήνας για την ηλεκτροδότηση πλοίων

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2020 απομακρύνθηκαν συνολικά 845 κυβικά μέτρα απόβλητα κατασκευών, τον Απρίλιο του 2021, 1.100 κυβικά, τον Οκτώβριο του 2021 530 κυβικά και τον Ιούλιο του 2022 500 κυβικά. Ο ΟΛΕ ΑΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις τεχνικές παρεμβάσεις στην περιοχή, σύμφωνα με την μελέτη Λειτουργικής Οργάνωσης του όρμου της Βλύχας, που εκπόνησε μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο master plan του Λιμένος Ελευσίνας.

Όπως τονίζεται, θα ακολουθήσουν έργα για την βελτίωση του φωτισμού, περίφραξη του χώρου, δημιουργία φυλακίου ελέγχου και τοποθέτηση μπάρας ελεγχόμενης διέλευσης τροχοφόρων, προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει πληρέστερα ο χώρος όπου πραγματοποιούνται σήμερα λιμενικές εργασίες και συγκεκριμένα εξυπηρέτηση φορτηγών πλοίων εσωτερικών πλόων, μεταφοράς χύδην φορτίου.

Επιπλέον, η Διοίκηση του Οργανισμού ενισχύει το έργο της για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες αξιοποίησης πόρων χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Γαλάζιο Ταμείο», ώστε να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το χρόνιο πρόβλημα της απομάκρυνσης όλων των ναυαγίων και επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην Βλύχα εδώ και χρόνια.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ελευσίνας προβλέπεται η προέκταση του Λιμένα Ελευσίνας στον όρμο της Βλύχας, στοιχείο που μελετάται στο υπό εκπόνηση master plan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα