Άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας, η Snap, μητρική εταιρεία της εφαρμογής ανταλλαγής φωτογραφικών μηνυμάτων Snapchat, σχεδιάζει να προβεί σε απολύσεις, σύμφωνα με τον διαδικτυακό ειδησεογραφικό ιστότοπο τεχνολογίας The Verge.

Το εύρος των περικοπών είναι επί του παρόντος ασαφές καθώς οι διευθυντές εξακολουθούν να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας με τις αρμόδιες ομάδες τους, ανέφερε το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία που κατέχει το Snapchat έχει περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους.

Από τη μεριά της , η Snap αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση στο Reuters.

Διαβάστε επίσης: Ο πόλεμος της Ρωσίας με τους Big Tech

O τεχνολογικός κλάδος στρέφετα στις απολύσεις

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου εταιρείες τεχνολογίας, ανταλλακτήρια crypto και χρηματοπιστωτικές εταιρείες μειώνουν θέσεις εργασίας και επιβραδύνουν τις προσλήψεις καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, του αυξημένου πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Το Snapchat αλλάζει και αποκτά… συνδρομή

Ο ιδιοκτήτης του Facebook Meta Platforms Inc μείωσε τα σχέδια για πρόσληψη μηχανικών κατά τουλάχιστον 30% φέτος, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ίδιου του Μάρκ Ζάκερμπεργκ προς τους υπαλλήλους του τον Ιούνιο, όπου μεταξύ άλλων τους προειδοποίησε να προετοιμαστούν για μια βαθιά οικονομική ύφεση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snap, Ιβαν Σπίγκελ δήλωσε επίσης στους υπαλλήλους του, τον Μάιο, ότι θα επιβραδύνει τις προσλήψεις λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία.  Τον περασμένο μήνα, η Snap έδωσε μια ζοφερή εικόνα των επιπτώσεων μιας οικονομικής ύφεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη σε αυτές τις «απίστευτα προκλητικές» συνθήκες, γεγονός που οδήγησε σε βουτιά 25% τη μετοχή της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία