Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τον υψηλότερο παραθαλάσσιο “πράσινο” ουρανοξύστη στη Μεσόγειο, στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, είναι προ των πυλών, μετά την ανακοίνωση από την Lamda Development της έκδοσης της οικοδομικής άδειας του Riviera Tower για την οποία απαιτήθηκαν περισσότερα από 1.900 σχέδια και η συνεργασία δεκάδων υπουργείων, αρχών, επιμελητηρίων και οργανισμών.

Ενδεικτικό του ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος για την ανέγερση του Πύργου, που θα είναι ύψους 200 μέτρων, αποτελεί το γεγονός ότι για τα 180 διαμερίσματα του Riviera Tower που θα έχει 50 ορόφους, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για περίπου τα τρία τέταρτα της πωλούμενης επιφάνειας. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών, για το σύνολο των διαμερισμάτων του Riviera Tower ανέρχονται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Lamda: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τον ουρανοξύστη στο Ελληνικό

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ουρανοξύστη – Αισθητικά λιτό κτήριο – Πράσινο και υδάτινο στοιχείο

Το βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης, όπως έχει ανακοινωθεί, αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου.

Διαβάστε επίσης: Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Στην τελική ευθεία για τον διαγωνισμό

Θα ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Όλες οι κατοικίες θα είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του, όπως έχει αποκαλυφτεί στη διάρκεια της παρουσίασης του ουρανοξύστη, έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, σε χρονικό ορίζοντα πενταετία, θα είναι ένας από τους πιο «πράσινους» ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

Aρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.».

Αντίστοιχα οι στατικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».

Σύμβουλοι του έργου-κοινοπραξία Bouygues Batiment International και Intrakat

Περισσότερους από 80 ουρανοξύστες παγκοσμίως, σε πόλεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασίλειου, στο Χονγκ Κονγκ και άλλες πόλεις του κόσμου, έχει κατασκευάσει η Bouygues Batiment International, μέλος της κοινοπραξίας Bouygues Batiment International και Intrakat, που μετά από σχετικό διαγωνισμό της Lamda Development έχει αναλάβει τον ρόλο συμβούλου που παρέχει υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών Riviera Tower.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, που παρέχονται αφορούν το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου της κατασκευής του.

Οδ. Αθανασίου – Κεντρικός άξονας το πράσινο και ο σεβασμός στην ποιότητα ζωής

Όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου ο Riviera Tower φιλοδοξεί να αποτελέσει «ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα |

Ταχιάος: Δημοπρατούνται έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

Όπως τόνισε ο Νίκος Ταχιάος στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους εκτέλεσης των έργων