Σημαντικές στηρίξεις δοκιμάζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει σε κλοιό ρευστοποιήσεων και μείωσης κινδύνου, στη σκιά της διεθνούς αβεβαιότητας.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,15% στις 881,15 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που και σήμερα αποδίδουν τις πιέσεις του ΧΑ στον διεθνή παράγοντα και στις μεγάλες αβεβαιότητας που κυριαρχούν εκατέρωθεν των όχθεων του Ατλαντικού. Ενεργειακή κρίση και μείγμα νομισματικής πολιτικής είναι άλλωστε οι δύο μεγάλες εστίες που προκάλεσαν το sell off του πρώτου εξαμήνου του έτους, και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν στο επίκεντρο για πολλούς μήνες ακόμα.

Διαβάστε επίσης: Το ΧΑ περιμένει τις εξελίξεις στη Wall Street

Η μεσοπρόθεσμη λύση

Τεχνικά τώρα, μπορεί η μεσοπρόθεσμη τάση να είναι ανοδική, καθώς ο γενικός δείκτης παραμένει πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 868,57 μονάδες, ωστόσο προσεγγίζει την πρώτη στήριξη στις 882 – 885 μονάδες, η οποία εάν χαθεί θα διολισθήσει μετά προς την επόμενη των 840 μονάδων. Ο γενικός δείκτης έχει ελαφρώς υπεραποδόσει το τελευταίο διάστημα έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές συστήνουν πιο συντηρητικές και αμυντικές θέσεις, εξαιτίας των εστιών αβεβαιότητας διεθνώς.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean, Alpha Bank, Quest, Λάμδα, Πειραιώς, Εθνική, ΔΕΗ, Eurobank και Βιοχάλκο δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Titan, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή. Μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΟΤΕ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες