Τα lockdown σαρώνουν τις μεγάλες μητροπόλεις της Κίνας, πυροδοτώντας νέα ανησυχία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το Τσενγκντού, η έκτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 21,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μπήκε χθες σε πλήρες lockdown. Στην πόλη, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία Σιτσουάν, διαθέτουν εργοστάσια η Toyota, η Intel και η Foxconn μεταξύ πολλών άλλων.

Διαβάστε επίσης: «Πνίγουν» τα λιμάνια τα άδεια κοντέινερ

Αρκετά άλλα οικονομικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών Σενζέν, Γκουανγκζού, Νταλιάν και Τιανζίν έχουν θεσπίσει διάφορα επίπεδα περιορισμών αυτή την περίοδο. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σχεδόν 18 εκατομμυρίων της Σενζέν υπόκειται πλέον σε ελέγχους για τον κορωνοϊό, ενώ στο βορρά εκατομμύρια πολίτες του Νταλιάν έχουν αναγκαστεί να κλειστούν στα σπίτια τους.

«Καμπανάκι»

«Τα hotspots της Covid μεταφέρονται σε επαρχίες που έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για την εθνική οικονομία της Κίνας», έγραψε η Nomura Holdings σε νέα έκθεση.

Στο μεταξύ, σχεδόν το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών εταιρειών στην Κίνα εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις επενδύσεις τους εκτός της χώρας εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθεί το Πεκίνο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο από το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα