Θετικές για την επιχειρηματικότητα χαρακτηρίζει η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αναγνωρίζοντας ότι ικανοποιούν σημαντικά αιτήματα, τόσο του Επιμελητηρίου όσο και συνολικά της αγοράς.

Όπως τόνισε η προεδρεύουσα και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου:

«Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της 86ης ΔΕΘ αποτυπώνουν τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σε μια περίοδο υψηλών προκλήσεων.

Διαβάστε επίσης: Μασούτης – ΔΕΘ: Επιχειρήσεις και οικονομία επανέρχονται στην κανονικότητα

Χαιρετίζουμε τη συνέχιση των παρεμβάσεων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με λελογισμένα μέτρα και παροχές που δεν υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας για επιστροφή στη δημοσιονομική ισορροπία και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ως ΕΒΕΑ εκφράζουμε, επίσης, την ικανοποίησή μας, για τη θετική ανταπόκριση σε μια σειρά από προτάσεις και αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, όπως αυτά διατυπώθηκαν στο υπόμνημα του Επιμελητηρίου μας.

Ιδιαίτερα θετικά θεωρούμε μέτρα όπως η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης – που ικανοποιεί ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα των ελληνικών επιχειρήσεων – η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις που αυξάνουν τους εργαζομένους τους, η μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, η χρονική επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, η χρηματοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών, οι πρωτοβουλίες για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κ.ά.
Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να ενισχύσουν τη ρευστότητα των μικρομεσαίων ειδικά επιχειρήσεων, αλλά και να τονώσουν το κλίμα στην αγορά, συμβάλλοντας στη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία.

Κρίνουμε, ωστόσο, ότι η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί με ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, που είναι απαραίτητες για την ολοκληρωτική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, στις βάσεις της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας. Με δεδομένο ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα προχωρήσουν αποφασιστικά, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News