Για τις «κοστολογημένες» προτάσεις που πρόκειται να εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ο  φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr, Γιώργος Κορομηλάς.

Μιλώντας στο OT FORUM, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Κορομηλάς επεσήμανε: ότι «όταν είμαστε αντιπολίτευση όλο κοστολογημένες προτάσεις κάνουμε, το θέμα είναι όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι τι θα κάνουμε».

«Για το φορολογικό κομμάτι – και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές – είναι εύκολο να καταγγέλλουμε το υπάρχον φορολογικό σύστημα ως αναπτυξιακό και ανάλγητο. Όταν αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση τότε λέμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα και ανεβάζουμε π.χ. τους συντελεστές», σημείωσε ο κ. Κορομηλάς.

Για τη μείωση των φόρων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μείωση των συντελεστών και στην ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο εισόδημα αλλά και τον ΦΠΑ.

«Αν θέλει χρήματα το κράτος μπορεί να μειώσει τους συντελεστές και να αυξήσει τους φορολογικούς ελέγχους», τόνισε ο κ. Κορομηλάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News