Πτωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια επιχειρούν κατοχύρωση των εντυπωσιακών κερδών του προηγούμενου διημέρου, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες για τη διάρκεια του ράλι που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,75% στις 30.089 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,19% στις 3.745 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,57% στις 11.001 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξάνονται και πάλι σήμερα, αυξάνοντας τις πιέσεις στις μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς επιτοκίου αυξάνεται κατά 7 μονάδες βάσης, στο 3,697% μετά από σύντομη πτώση κάτω από το 3,6% χτες.

Ανησυχία

Τις ανησυχίες πάντως για την βιωσιμότητα του 2ήμερου ράλι ενέτειναν τα τελευταία στοιχεία από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP, τα οποία έδειξαν την προσθήκη 208.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από την αναμενόμενα, ενώ δεν αποκλείεται να συντηρήσουν τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την αύξηση των επιτοκίων της.

Πάντως, το διήμερο ράλι έχει βελτιώσει το κλίμα στην αγορά, καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι αυτές οι «εκρήξεις» αποτελούν συχνά σημάδια ανάκαμψης της bear market. Τα διήμερα ράλι άνω του 2% ιστορικά έχουν σηματοδοτήσει ισχυρότερα κέρδη στο μέλλον. Έχουν υπάρξει 31 τέτοιες περιπτώσεις για τον S&P 500 από το 1953, και ο δείκτης έχει κατά μέσο όρο κέρδη 0,61% μία εβδομάδα αργότερα μετά από αυτές τις κινήσεις, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group. Αν και τα κέρδη τείνουν να εξανεμίζονται λίγο αργότερα, η απόδοση 12 μηνών ήταν συνήθως 14,6% και ο S&P 500 ήταν σε υψηλότερα επίπεδα στο 80% των περιπτώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street