Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ηγείται των απωλειών, καθώς ο κλάδος των τσιπ σημείωσε μεγάλη βουτιά μετά τους νέους κανόνες εξαγωγής από τις ΗΠΑ.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 2,49%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να υποχωρεί κατά 3,46%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,39% κατά την επιστροφή του στις συναλλαγές μετά τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας και ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση περίπου 1%. Ο δείκτης CSI 300, ο οποίος παρακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές που είναι εισηγμένες στην ηπειρωτική χώρα, υποχώρησε κατά 0,9%.

«Κλειστόν» λόγω αργίας

Οι αγορές στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στην Ταϊβάν και τη Μαλαισία είναι κλειστές λόγω αργιών.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ της Κίνας Semiconductor Manufacturing International Corporation υποχώρησε 5,23%, ενώ η Hua Hong Semiconductor σημείωσε πτώση άνω του 10% και η Shanghai Fudan Microelectronics Company έπεσε έως και 24,6%.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μάο Νινγκ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «κάνουν κατάχρηση των μέτρων ελέγχου των εξαγωγών για να μπλοκάρουν και να παρακωλύσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις. Μια τέτοια πρακτική είναι αντίθετη με την αρχή του θεμιτού ανταγωνισμού και τους διεθνείς εμπορικούς κανόνες».

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών Caixin διαμορφώθηκε στο 49,3 τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας απότομη πτώση από το 55 τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές