Προς τη ζώνη των 800 μονάδων κινείται και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι πιέσεις από τη νέα κλιμάκωση του γεωπολιτικού ρίσκου εντείνονται και οι στηρίξεις χάνουν συνεχώς την ισχύ τους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,95% στις 806,35 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Beta Securities, στους ήδη χιλιογραμμένους λόγους που συνιστούν επιφύλαξη ή δισταγμό (πόλεμος, ενεργειακό κόστος, επιτόκια, πανδημία) προστέθηκε εσχάτως και ο γεωπολιτικός παράγοντας.

Η σταθερά κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας παραμένει ψηλά στην ροή νέων αυξάνοντας την ανησυχία για τις πιθανότητες ενός «ατυχήματος» και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν. Σίγουρα η στάση αυτή δεν ξαφνιάζει ωστόσο η επιμονή με καθημερινές αναφορές σε νέες διεκδικήσεις κάθε άλλο παρά αποφορτίζει το κλίμα επηρεάζοντας και την διάθεση ανάληψης ελληνικού ρίσκου.

Διαβάστε επίσης – Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του 9μήνου 2022

Η στήριξη των 800 μονάδων

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η αγορά θα πρέπει να κρατήσει την τριπλά επιβεβαιωμένη διαγραμματική στήριξη των 800 μονάδων και να απορροφήσει τις πιέσεις που θα στερήσουν για ακόμη μία φορά το ψυχολογικό αυτό επίπεδο. Βέβαια, αν συνεχιστεί η νέα επιδείνωση του κλίματος στο μέτωπο της Ουκρανίας, η αντοχή των επιπέδων θα δοκιμαστεί εκ νέου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank και Motor Oil δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Τιτάν και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 1%, ενώ σε ήπια ανοδικά εδάφη είναι οι Quest, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες