Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το αρνητικό παγκόσμιο κλίμα παραμένει μετά και τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά και τη νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,46% στις 6.959 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,57% στις 12.203 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,60% στις 5.831 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Πετρέλαιο: «Φρένο» στο ράλι των τιμών

Εν αναμονή των νέων μέτρων της ΒoE

Η αγορά σήμερα αναμένει και τα νέα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας από την Τράπεζα της Αγγλίας. Η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να εισαγάγει περαιτέρω μέτρα ρευστότητας, καθώς επιδιώκει να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 28 Σεπτεμβρίου η ΒοΕ είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης δύο εβδομάδων για την αγορά κρατικών ομολόγων μακράς διάρκειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να προστατεύσει τα επενδυτικά κεφάλαια και να ομαλοποιήσει τις συνθήκες στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές