Για τον καθορισμό πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου σε σταθερό επίπεδο συμφώνησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αντί για κυμαινόμενο που διαμορφώνεται ανάλογα με τις τιμές αναφοράς του αργού.

Αυτό αναφέρουν πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο επίπεδο θα καθοριστεί η τιμή, αλλά θα είναι σταθερή και όχι μια έκπτωση σε σχέση με το Brent.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο – Ρωσία: Έτοιμη να απαντήσει με μείωση της παραγωγής στο πλαφόν της G7

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφή την πρόθεσή τους το πλαφόν για το αργό πετρέλαιο να διαμορφωθεί πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι.

Το ανώτατο όριο θα επανεξετάζεται τακτικά και θα μπορεί να αλλάξει από τη συμμαχία της G7 και Αυστραλίας.

Από την έναρξη του πολέμου, οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης προσπάθησαν να περιορίσουν τη ροή των εσόδων από το πετρέλαιο στη Ρωσία, που τροφοδοτούσε την πολεμική της μηχανή.

Η ομάδα εργασίας πιέζει για τη θέσπιση του ανώτατου ορίου — ουσιαστικά, απαγόρευση ασφάλισης και άλλων υπηρεσιών για αποστολές πετρελαίου πάνω από μια ορισμένη τιμή — σε συνδυασμό με το προσεχές πακέτο κυρώσεων της ΕΕ που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου. Οι συνομιλίες για την οριστικοποίηση του πλαφόν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η συμμαχία θα καθορίσει τρία επίπεδα τιμών: ένα για το αργό και δύο για τα διυλισμένα προϊόντα. Μέχρι στιγμής έχει συμφωνήσει μόνο ότι το ανώτατο όριο τιμής του αργού θα είναι σταθερό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή