Να απορροφήσει τις πιέσεις που επεκτείνονται πλέον στους περισσότερους τίτλους προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως καταφέρνει να κρατήσει μια μικρή, αλλά σημαντική απόσταση ασφαλείας από τις στηρίξεις του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,34% στις 886,89 μονάδες, με τον τζίρο μόλις που φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έχει αφήσει χώρο στους πωλητές να εκτελέσουν τις εντολές τους αλλά να μην πάρουν τα ηνία της συνεδρίασης, απορροφώντας επιλεκτικά μέρος της προσφοράς. Έτσι, η νευρικότητα παραμένει, με πολλούς τίτλους να έχουν πραγματοποιήσει «μετρημένες» συναλλαγές, ενεργοποιώντας παράλληλα τις στηρίξεις τους.

Το στοίχημα των 900 μονάδων

Έτσι, παρά την αδυναμία της αγοράς να κρατήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων ή την επαφή με αυτά, οι περισσότερες εισηγμένες σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση συντηρούν παραδόξως την ανοδικότητά τους όλο αυτό το διάστημα, καθώς βραχυπρόθεσμα έχουν momentum που φανερώνει μια επιμονή των -λίγων ομολογουμένως- επενδυτών που απέμειναν. Ωστόσο, όπως σχολιάζει η Trader24, η αδυναμία να προσπελαστούν οι 900 μονάδες δεν είναι και η καλύτερη δυνατή εικόνα, με τον Δείκτη να πάτησε προσώρας στις 880 εν είδει στήριξης, με το επόμενο επίπεδο να είναι οι 865.

Σε επίπεδο τίτλων, η Motor Oil χάνει 2,35%, με τις ΕΛΧΑ, ΔΕΗ και Εθνική να δέχονται επίσης πιέσεις. Πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Aegean, Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Alpha bank, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΤΕ, Τιτάν, Quest, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Coca Cola, ενώ θετικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Eurobank, Σαράντης και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες