Δεν θεωρεί «σοβαρό» το ανώτατο όριο τιμών 60 δολαρίων για το θαλάσσιο ρωσικό πετρέλαιο που συμφωνήθηκε από την Ομάδα των Επτά Χωρών και την Αυστραλία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ εκτιμά  ότι ελάχιστα θα αποτρέψει τη Ρωσία από την συνέχιση της διεξαγωγής του πολέμου στην Ουκρανία.

«Δεν θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε σοβαρή απόφαση να τεθεί ένα τέτοιο όριο για τις ρωσικές τιμές, το οποίο είναι αρκετά άνετο για τον προϋπολογισμό ενός κράτους-τρομοκράτη», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του. «Είναι μόνο θέμα χρόνου» συνέχισε «πριν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ισχυρότερα εργαλεία ούτως ή άλλως. Είναι κρίμα που θα χαθεί αυτός ο χρόνος».

Διαβάστε επίσης:  Κομισιόν: 10 ερωταπαντήσεις για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Andriy Yermak, επικεφαλής της διοίκησης του Ζελένσκι, δήλωσε νωρίτερα ότι το πλαφόν θα πρέπει να οριστεί στα 30 δολάρια «για να καταστραφεί η οικονομία του εχθρού πιο γρήγορα».

Ο Ζελένσκι παραπονέθηκε ότι ο κόσμος έδειξε αδυναμία θέτοντας το ανώτατο όριο στα 60 δολάρια, το οποίο, όπως είπε, θα ενίσχυε τον προϋπολογισμό της Ρωσίας κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Αυτά τα χρήματα θα … πάνε προς την περαιτέρω αποσταθεροποίηση ακριβώς εκείνων των χωρών που τώρα προσπαθούν να αποφύγουν σοβαρές αποφάσεις», είπε.

Μετά τη συμφωνία της G7 και της Αυστραλίας, αναμένεται και η επίσημη έγκριση από την ΕΕ. Το μέτρο αποσκοπεί στη μείωση των εσόδων της Ρωσίας από την πώληση πετρελαίου, αποτρέποντας παράλληλα την εκτίναξη των παγκόσμιων τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ