«Μονομερή και κοινωνικά άδικη» θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) την παράταση του πλαφόν 3% στις εμπορικές μισθώσεις και για το 2023, με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ΠΟΜΙΔΑ διαμαρτύρεται γιατί το μέτρο, όπως αναφέρει, ανακοινώθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση και με την πλευρά των ιδιοκτητών, και χωρίς κανένα αντίβαρο υπέρ τους, όταν για την πλευρά των ευνοούμενων από τη ρύθμιση αυτή επαγγελματιών, έχει ληφθεί και λαμβάνεται σωρεία πλουσιοπάροχων μέτρων ενίσχυσής τους.

Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί ότι αντί για την παράταση του άδικου και επικίνδυνου αυτού μέτρου, η καλύτερη άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση που μπορεί και πρέπει να κάνει η κυβέρνηση υπέρ των ενοικιαστών, είναι επιτέλους η δραστική εκλογίκευση της φορολογικής επιβάρυνσης των μικρομεσαίων ιδιοκτητών των μισθωμένων επαγγελματικών ακινήτων και όχι η συνεχής λήψη μονομερών μέτρων εις βάρος τους!

Την ίδια ώρα, «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την επιχειρηματική κοινότητα» χαρακτηρίζει την παράταση του πλαφόν στα επαγγελματικές μισθώσεις, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού αποτελεί μια πάγια θέση της ΚΕΕΕ και της επιχειρηματικής κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουν όλες οι επιχειρήσεις, η απρόσκοπτη λειτουργεία τους, η συνέχιση της παραγωγικότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης.

Η νέα ρύθμιση θα ορίζει πως από 1/1/2023 έως 31/12/2023 θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 -αυτή τη φορά- για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Το πλαφόν θα ισχύσει, όπως και φέτος, για όλες τις αναπροσαρμογές μισθώματος που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί νέα ρύθμιση στην Βουλή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία