«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Μετράμε κάθε μέρα νεκρούς εργαζόμενους και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο», αναφέρει η ΓΣΕΕ με αφορμή το νέο εργατικό δυστύχημα με θύμα 30χρονο εργάτη της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου ο 30χρονος τραυματίστηκε σοβαρά,μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΓΣΕΕ: «Καμπανάκι» για τα εργατικά δυστυχήματα – Να αποδοθούν ευθύνες

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ «τα ερωτήματα για το τελευταίο εργατικό δυστύχημα είναι πολλά και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου πρέπει να τα απαντήσουν άμεσα. Το μηχάνημα συντήρησης ήταν σε λειτουργία όταν κλήθηκε ο συντηρητής για επιδιόρθωση; Συνόδευσε τον συντηρητή στο σημείο των εργασιών ο υπεύθυνος για τον συγκεκριμένο τομέα παραγωγής του εργοστασίου; Στο εργοστάσιο τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας; Το τελευταίο διάστημα εκτός από τα εργατικά ατυχήματα που έχουν δηλωθεί έχουν γίνει και άλλα τα οποία δεν έχουν καν δηλωθεί; Τι γίνεται γενικότερα με τη συντήρηση των εγκαταστάσεων;»

Εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λιπασματοβιομηχανία είναι η μοναδική παγκοσμίως η οποία λειτουργεί με εργαζόμενους αποκλειστικά ορισμένου χρόνου.

Η ΓΣΕΕ καλεί τις αρμόδιες αρχές «να πάψουν να κωφεύουν και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους εργασίας.
Επιβάλλεται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποδίδονται άμεσα οι ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.

Η μαύρη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους γιγαντώνεται.

Φτάνει πια!! Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάνονται…»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax