Κατά 70% έχουν μειωθεί οι εξαγωγές φυσικού αερίου του Ιράν προς την Τουρκία εξαιτίας σφάλματος στο δίκτυο της πρώτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο κρατικός φορέας διαχείρισης των αγωγών της δεύτερης κι ενώ η ζήτηση οδεύει προς την κορύφωσή της ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, η Botas ανέφερε ότι η ποσότητα φυσικού αερίου που διοχετεύεται στην Τουρκία έχει μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου εξαιτίας δυσλειτουργίας στο δίκτυο του Ιράν. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές έχουν απευθύνει έκκληση Ιράν να λύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Το Ιράν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη προμηθεύτρια χώρα της Τουρκίας μετά τη Ρωσία, εξάγοντας 9,43 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.

Από τη μεριά της η Άγκυρα έχει λάβει προφυλάξεις προκειμένου να αποτρέψει τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και για το λόγο αυτό το φυσικό αέριο που είναι αποθηκευμένο χρησιμοποιείται για να καλύψει την ανάγκη της ζήτησης, σύμφωνα με τον πάροχο.

Τον Ιανουάριο του 2022, το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία για περίπου δύο εβδομάδες εξαιτίας διαρροής, αναγκάζοντας τη γείτονα να διακόψει την παροχή ρεύματος στις βιομηχανίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια