Εργαζόμενοι σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν φαίνεται ότι διαμαρτυρόνται ζητώντας υψηλότερους μισθούς και μπόνους συνταξιοδότησης σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι  διαμαρτυρίες των εργαζομένων, τις οποίες το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει, έρχονται εν μέσω της μαζικής εξέγερσης σε όλο το Ιράν, της πιο τολμηρής και αιματοβαμμένης αμφισβήτησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά το 1979. Οι πανεθνικές διαμαρτυρίες προκλήθηκαν από τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου υπό κράτηση της Μαχσά Αμινί, μιας 22χρονης από την κουρδική περιοχή του Ιράν, επειδή φορούσε «ακατάλληλη ενδυμασία».

Ιράν: Μια ανήθικη… «αστυνομία ηθών»

Σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες εργαζομένων το υπουργείο πετρελαίου του Ιράν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει, επισημαίνει το ειδησιογραφικό πρακτορείο.

Το ακτιβιστικό πρακτορείο ειδήσεων HRANA ανέφερε το Σάββατο ότι μια ομάδα εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε έξω από την πετρελαϊκή και πετροχημική εταιρεία Pars Oil and Petrochemical Company στο Asaluyeh στη νότια επαρχία Bushehr στην ακτή του Κόλπου.

Είπε ότι εκτός από τις αυξήσεις μισθών και τα συνταξιοδοτικά επιδόματα, η κατάργηση των υψηλών φόρων εισοδήματος και του ανώτατου ορίου μισθών, η βελτίωση των υπηρεσιών πρόνοιας και των συνθηκών υγείας ήταν μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 4 δεκαετίες ο κλήρος ανέλαβε την εξουσία στο Ιράν  μετά από τις μαζικές διαμαρτυρίες και απεργίες των εργαζομένων στις εταιρείες πετρελαίου  των εμπόρων στα παζάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή