Η «παρθενική» πτήση του πρώτου ελληνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας.

Όπως ανακοινώθηκε, το εκπαιδευτικό Μ-346, το οποίο δεν φέρει εξωτερικά την τελική του μορφή, πέταξε από το αεροδρόμιο Caselle στο πλαίσιο δοκιμών της κατασκευάστριας εταιρείας Leonardo.

Aegean: Επένδυση 140 εκατ. ευρώ για κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων και συντήρησης αεροσκαφών

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διακρατική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και του υπουργείου ‘Αμυνας του Ισραήλ, η Elbit Systems έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2021 τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στη Καλαμάτα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια και τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346, τη διατήρηση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού στόλου που αποτελείται από τα νέα M-346 και δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, την παροχή ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πτήσης, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Η Elbit αναφέρει ότι το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου εκπαιδευτικού κτιρίου, ενώ λειτουργεί ήδη το Κέντρο Ανεφοδιασμού (Logistics Center) στην αεροπορική βάση και της υποστήριξης για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία