Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για ανάθεση συμπληρωματικών έργων νέων υποδομών στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας ανακοίνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ., με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, για την ανάθεση του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ TΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ» εκτιμώμενης αξίας € 860.000,00 (με ΦΠΑ24%).

Εκδόθηκε το ΦΕΚ του Master Plan του Λιμένα Πειραιά

Πιο αναλυτικά το έργο αφορά:

  1. Κατασκευή στεγάστρου παραμονής επιβατών στο ανατολικό τμήμα του λιμένα Ευδήλου συνολικού εμβαδού 150τ.μ.
  2. Περίφραξη της ζώνης λιμένος- ελεγχόμενου χώρου της περιοχής δηλαδή εισόδου και εξόδου των επιβατών και των τροχοφόρων προς και από το λιμάνι Ευδήλου.
  3. Εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης για διάμετρο 300μ. (ώστε να παρέχεται ευχέρεια ελιγμών στα επιβατικά πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι) και μέσο βάθος 3μ.
  4. Ενίσχυση της Θωράκιση του προσήνεμου μόλου σε τμήμα μήκους περίπου 100μ. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ογκολίθων (τετράποδων) από σκυρόδεμα σε προβληματικό τμήμα του προσήνεμου μόλου μήκους περίπου 100μ.

Όπως τονίζεται, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών λήγει στις 16-02-2023.

Σε δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» και τον ΟΤ, ο Επαρχος Ικαρίας, Παναγιώτης Γενούζος, ανέφερε πως στο λιμάνι του Ευδήλου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, μετά και την καταστροφή από την κακοκαιρία του προσήνεμου μόλου που μόλις είχε ολοκληρωθεί. Όπως είπε, εκκρεμεί η εκβάθυνση του λιμανιού, προκειμένου τα πλοία να δένουν στη νέα προβλήτα, κάτι που θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση της πλατείας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Αγιο Κήρυκο, το λιμάνι είναι εκτεθειμένο στους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς ανέμους, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί συμβάντα με προσκρούσεις πλοίων, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινη απώλεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα