Στις πρώτες εκατό ημέρες από τον σχηματισμό της κυβέρνησής της αναφέρθηκε, σε μήνυμά της στο διαδίκτυο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Η Ιταλία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι κάποιοι θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Το σπρεντ, τις τελευταίες εκατό ημέρες μειώθηκε από 236 σε 175 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε άνοδο 20% και η Τράπεζα της Ιταλίας προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η οικονομία μας θα ανακάμψει σημαντικά», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Σοκ στην Ιταλία: Εκτοξεύθηκε 30% το κόστος παρασκευής της πίτσας Μαργαρίτα

Παράλληλα, η Μελόνι τόνισε ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να μειώνεται και ότι τις ερχόμενες εβδομάδες οι Ιταλοί πολίτες θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

«Τα συμπεράσματα της δουλειάς μας, η οποία είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας εκατό μέτρων, θα τα βγάλουμε στο τέλος της πορείας μας. Μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξη», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε σχέση, δε, με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, έκανε γνωστό ότι πριν από την επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, θα πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «προς ενίσχυση της θέσης της Ιταλίας και για να πείσει τις μεγαλύτερες χώρες να βοηθήσουν τη Ρώμη σε ό,τι αφορά τις ροές στην κεντρική Μεσόγειο, ώστε να γίνουν βήματα προόδου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή