Εως και 5.900 δολάρια φθηνότερα διαθέτει η Ford, από τη Δευτέρα, το ηλεκτρικό crossover SUV Mustang Mach-E, «απαντώντας» με τον τρόπο της στην προ εβδομάδων μείωση τιμών κατά 20% στα οχήματά της, που λάνσαρε ο μεγάλος παίκτης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτροκίνησης, Tesla του Ιλον Μασκ.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων αισθάνονται πίεση από τη μείωση τιμών που επέβαλε η Tesla και σπεύδουν να την ακολουθήσουν προκειμένου να μη χάσουν μερίδια από την ανταγωνιστική αγορά.

Ford: Σχεδιάζει απολύσεις στη Γερμανία

«Η Ford μόλις μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών Mustang ως απάντηση στη μείωση τιμών της Tesla. Μίνι πόλεμος τιμών πρόκειται να ξεκινήσει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ μετά την κίνηση αυτή της Tesla», δήλωσε μέσω twitter ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities.

Η απόφαση της Ford θα καταστήσει τουλάχιστον μία έκδοση του Mach-E και πάλι επιλέξιμη για την έκπτωση φόρου 7.500 δολαρίων, καθώς απαιτείται το ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας να έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής που να μην υπερβαίνει τα 55.000 δολάρια προκειμένου να είναι επιλέξιμο.

Στόχος ο διπλασιασμός της παραγωγής το 2023

Η Ford είχε ήδη σχεδιάσει να αυξήσει την παραγωγή του Mach-E φέτος σε 130.000 οχήματα από 78.000 το 2022, και ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι επιτάχυνε την παραγωγή Mustang Mach-E, με στόχο να φτάσει σε παγκόσμιο ετήσιο ρυθμό παραγωγής τα 270.000 οχήματα μέχρι το τέλος του 2023. Η Ford κατασκευάζει το Mach -Ε στο Μεξικό και την Κίνα.

«Η μείωση της τιμής της Tesla ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τις προοπτικές των ανταγωνιστικών μοντέλων EV και η Mustang Mach-E ανταγωνίζεται άμεσα το μοντέλο Y της Tesla», δήλωσε ο Garrett Nelson, αναλυτής της CFRA Research.

Η Ford μειώνει τις τιμές έως και 8% σε διάφορες εκδόσεις του Mach-E, ενώ παράλληλα μειώνει και την τιμή της μπαταρίας ευρείας αυτονομίας κατά περίπου 19%. Τα μοντέλα με τη χαμηλότερη τιμή γίνονται οικονομικότερα κατά 600 έως 900 δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, δήλωσε ότι οι χρόνοι παράδοσης των οχημάτων θα μειωθούν όπως και οι χρόνοι αναμονής των πελατών. «Και με την υψηλότερη παραγωγή, μειώνουμε το κόστος, γεγονός που μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε αυτή την εξοικονόμηση με τους πελάτες μας», πρόσθεσε.

Η Ford πούλησε 39.458 Mach-E στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι, από 27.140 το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green