Σε μεγάλες περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων και των στελεχών προχώρησε η Intel, μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις πωλήσεων χαμηλότερες από το αναμενόμενο λόγω της απώλειας μεριδίου της αγοράς από τους ανταγωνιστές, καθώς και της ύφεσης που πλήττει την αγορά υπολογιστών.

Οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 5% επί της βασικής αμοιβής για τους μεσαίου επιπέδου υπαλλήλους έως και 25% για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Πατ Γκέλινγκερ, ενώ το ωρομίσθιο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας δεν θα περικοπεί, δήλωσε ανώνυμα στο Reuters άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Ιntel: Ιστορική κατάρρευση για την μετοχή του κολοσσού

Ο εκπρόσωπος της Intel, Αντι Μπερ, δήλωσε ότι «οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επηρεάσουν κυρίως τα στελέχη μας και θα βοηθήσουν στη στήριξη των επενδύσεων και του συνόλου του εργατικού δυναμικού».

Μείωση περιθωρίων κέρδους

Η Intel την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι τα περιθώρια κέρδους της μειώνονται σημαντικά, καθώς η αγορά των υπολογιστών εισέρχεται σε ύφεση μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Γκέλινγκερ παραδέχτηκε επίσης ότι η Intel έχει «σκοντάψει» και έχει χάσει μερίδιο αγοράς από ανταγωνιστές της, όπως η Advanced Micro Devices (ΑΜD), η οποία την Τρίτη ανακοίνωσε πωλήσεις τριμήνου που ήταν πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street.

Η πηγή που μίλησε στο Reuters, είπε ότι εκτός από τις μειώσεις 5% για τους μεσαίου επιπέδου υπαλλήλους, τα στελέχη επιπέδου αντιπροέδρου θα δουν μειώσεις 10% και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας εκτός από τον CEO θα υποστούν περικοπές 15%.

Η εταιρεία επίσης ανέστειλε τις αυξήσεις «αξίας» και τα τριμηνιαία μπόνους απόδοσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία