Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύεται και καλωσορίζει πέντε νέες εταιρείες στη συμμαχία, την πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε λύσεις ψηφιακών τεχνολογιών, ΑCCENTURE, την EDENRED, μία ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών, την εταιρεία τροφίμων και ποτών Nestlé Ελλάς, τον Όμιλο QUEST που δραστηριοποιείται στον χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και τη φαρμακευτική εταιρεία ROCHE.

Βrain regain: Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν βαλίτσες επιστροφής στην Ελλάδα

Όπως ανακοινώθηκε, οι πέντε εταιρείες, με τη συμμετοχή τους στη Συμμαχία ενδυναμώνουν περαιτέρω τον σκοπό της πρωτοβουλίας για την «επιστροφή» της γενιάς των brain drainers στην Ελλάδα. Παράλληλα ενισχύουν την υπηρεσία BrainReGain Mentoring, προσφέροντας ανώτερα στελέχη τους ως Μέντορες, οι οποίοι σε εθελοντική βάση αναλαμβάνουν το έργο της καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του BrainRegain.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, πρόεδρος της πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσορίζοντας τα πέντε νέα μέλη της συμμαχίας, δήλωσε: «Η συνεργασία μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα και η έμπρακτη στήριξή τους στο κοινό μας όραμα για τη δημιουργία συνθηκών επιστροφής των Ελλήνων στην πατρίδα, μας τιμά, μας γεμίζει με ενθουσιασμό και κυρίως με ευθύνη για να αναλάβουμε ακόμα περισσότερες και πιο αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Ενώνοντας, περισσότεροι, τις δυνάμεις μας, ισχυροποιείται το μήνυμά μας και διευρύνεται η εμβέλεια των δράσεών μας. Επιδίωξή μας είναι, σε συνεργασία με την Πολιτεία, να δημιουργήσουμε ισχυρότερα και ελκυστικότερα κίνητρα για να προσελκύσουμε τους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να τους ενεργοποιήσουμε, ώστε να αναζητήσουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Tην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 35 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των κατασκευών, του λιανικού εμπορίου, της τεχνολογίας, της υγείας, των νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης: Aegean Airlines, Athens International College, AIMS International, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Τράπεζα της Ελλάδος, CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, Endenred, Entersoft, Εrnst & Young, Τράπεζα Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Όμιλος FOURLIS, Υπερταμείο, Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, LeasePlan, METRO, Microsoft, Nestlé Ελλάς, Ogilvy, OTIS, Τράπεζα Πειραιώς, PotamitisVekris, Quest Group, Roche, Sani Ikos, TEMES, ΤΙΤΑΝ, Upstream, Accenture και Xerox Hellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις