Γαλλία: Το ράλι πολυτελείας στην αγορά

Οι εταιρείες ειδών πολυτελείας τροφοδοτούν την άνοδο στον CAC 40

Γαλλία: Το ράλι πολυτελείας στην αγορά

Η έντονη δυναμική πίσω από τους οίκους ειδών πολυτελείας LVMH, Kering και Hermes International, έχει αναδείξει το χρηματιστήριο του Παρισιού ως έναν εκ των πρωταγωνιστών του 2023.

Ο δείκτης CAC 40 έχει καταγράψει άνοδο 14% από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας άλλες μεγάλες αγορές και φέρνοντάς μια ανάσα από το ιστορικό ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Η τριάδα των εταιρειών πολυτελείας, καθώς και η κατασκευάστρια καλλυντικών L’Oreal SA, αντιπροσωπεύουν περισσότερα από το ένα τρίτο του κέρδους. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη τους θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τώρα που μια βασική αγορά, η Κίνα, είναι ξανά ανοιχτή για τις επιχειρήσεις.

Ροκάνισαν τα εβδομαδιαία κέρδη οι ευρωαγορές

Προβληματισμός

Προς το παρόν, το ράλι μπερδεύει τους σκεπτικιστές που περίμεναν ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων, τα lockdown της πανδημίας της Κίνας και το φάσμα μιας πιθανής ύφεσης θα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών των μετοχών.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, οι μετοχές πολυτελείας δείχνουν το είδος της δυναμικής, που κατέγραψαν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην ανοδική αγορά του 2021.

«Οι μετοχές πολυτελείας είναι το φαβορί των επενδυτών εδώ και καιρό, αλλά το γεγονός ότι οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές δεν έχουν πολύ άνεμο αυτή τη στιγμή στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, ειδικά με την επανεκκίνηση της κινεζικής οικονομίας», δήλωσε ο Roland Kaloyan. , επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής μετοχών στη Societe Generale SA.

Το κέρδος του CAC φέτος είναι ισοδύναμο με αυτό του τεχνολογικού Nasdaq στη Wall Street. Ωστόσο, παρόλο που η αύξηση των επιτοκίων και η επιβράδυνση των πωλήσεων έχουν επηρεάσει τις προοπτικές για την τεχνολογία, η πολυτέλεια έχει προχωρήσει. Η ζήτηση για ρούχα, τσάντες, σαμπάνιες, ρολόγια και αρώματα παραμένει ισχυρή, με τους παραγωγούς να μην δυσκολεύονται να αυξήσουν τις τιμές και να νικήσουν τον πληθωρισμό.

Με το βλέμμα στην Κίνα

Αναγκασμένοι να μείνουν σπίτι λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης για μηδενική Covid, οι Κινέζοι καταναλωτές εξοικονόμησαν το ένα τρίτο του εισοδήματός τους πέρυσι, καταθέτοντας 17,8 τρισεκατομμύρια γιουάν (2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια) σε τράπεζες, τις οποίες οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα μετατραπούν εν μέρει σε δερμάτινες τσάντες αξίας χιλιάδων δολαρίων.

«Η ζήτηση για είδη πολυτελείας έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πίεση του αυξανόμενου πληθωρισμού σε αντίθεση με την κατανάλωση στη μαζική αγορά, καθώς τα πιο εύπορα νοικοκυριά έχουν επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια από την αύξηση του πλούτου και επίσης από ένα τεράστιο απόθεμα πλεονάζουσας αποταμίευσης μετρητών που συσσωρεύτηκε λόγω των lockdown», δήλωσε ο Edmund Shing, παγκόσμιος επικεφαλής επενδύσεων στην BNP Paribas Wealth Management.

Περισσότερα από Αγορές

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο