Μικρές ανοδικές κινήσεις και έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία σαφώς και αναμένει τη διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, προκειμένου να διαγνώσει τις προθέσεις στο μέτωπο των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,03% στις 33.401 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 4.052 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,40% στις 11.735 μονάδες.

Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές του

H Fed στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Αν και η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο του 4% την περασμένη εβδομάδα, η αγορά σήμερα τηρεί στάση αναμονής, ενόψει πιθανής καλύτερης σαφήνειας από τον Jerome Powell. Μια ανοδική κίνηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου όμως αυξάνει το κόστος δανεισμού για τους καταναλωτές και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πτώση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στο Κογκρέσο από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell, ο οποίος θα καθοδηγήσει τους επενδυτές και τους νομοθέτες σχετικά με το πώς σκέφτεται η κεντρική τράπεζα για τον πληθωρισμό και την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της στο μέλλον.

“Αν φοβάστε την ύφεση, πηγαίνετε να πάρετε το 10ετές κρατικό ομόλογο”, δήλωσε ο Sri Kumar της Sri-Kumar Global. “Οι μετοχές είναι μια χαμένη πρόταση σήμερα και μέχρι να δούμε τις αποτιμήσεις να μειώνονται σημαντικά, απλά δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της Wall Street”, πρόσθεσε.

Πάντως, η αγορά εξακολουθεί να αφομοιώνει και τα στοιχεία από τις εισηγμένες. Σύμφωνα με την Oppenheimer, 496 από τις επιχειρήσεις του S&P 500 έχουν πλέον ανακοινώσει τα κέρδη τους για τον τρέχοντα κύκλο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,6% σε ετήσια βάση, αλλά τα κέρδη μειώθηκαν κατά 3%, δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της Oppenheimer, John Stoltzfus.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street