Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα να είναι σε δύο εστίες, από τη μία στην Κίνα και στην ανάπτυξή της και από την άλλη στις ΗΠΑ με τα κρίσιμα στοιχεία αυτής της εβδομάδας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 7.941 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,15% στις 15.602 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,45% στις 7.381 μονάδες.

Το βλέμμα στην Fed

Όλος ο επενδυτικός κόσμος αναμένει την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν και θα υπάρξει κατάθεση στο Κογκρέσο από τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, καθώς αναμένεται να δώσει στους επενδυτές μια καλύτερη ιδέα για το τι σκέφτεται η κεντρική τράπεζα σχετικά με τον πληθωρισμό και την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse σημειώνει απώλειες άνω του 2%, καθώς η Harris Associates, ένας από τους βασικούς μετόχους της ελβετικής τράπεζας, πούλησε το μερίδιό της τους τελευταίους μήνες. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής επενδύσεων της Harris, David Herro, η εταιρεία πούλησε το μερίδιο αφού έχασε την υπομονή της με τη στρατηγική της Credit Suisse για την αναχαίτιση των συνεχιζόμενων ζημιών και την έξοδο των πελατών.

Από την άλλη, η Telecom Italia κερδίζει πάνω από 3%, μετά την προσφορά του ιταλικού κρατικού επενδυτή CDP για το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του πρώην τηλεφωνικού μονοπωλίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δημιουργώντας έναν πιθανό πόλεμο προσφορών με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR.

Το λιανεμπόριο στην Ευρώπη

Οι αγορές αναμένουν σήμερα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιανουαρίου για την Ευρωζώνη. Οι πωλήσεις αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μια ανάκαμψη από την πτώση 2,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές