Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση πώς η Κίνα αναμένει χαμηλότερη ανάπτυξη περίπου στο 5% ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην κατάθεση του προέδρου της Fed Tζερόμ Πάουελ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχωρούσαν κατά 1,30 δολάρια ή 1,5% στα 84,53 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) σημείωναν πτώση κατά 1,21 δολάρια ή 1,5% στα 78,47 δολάρια.

Χρυσός: Κορυφαίος αγοραστής παραμένει η Τουρκία

«Το αργό παραμένει σε μια διελκυστίνδα μεταξύ της αισιοδοξίας για την επαναλειτουργία της κινεζικής οικονομίας και της νευρικότητας που προκύπτει από τον ενδεχόμενο να συνεχίσει η Federal Reserve την επιθετική σύσφιγξη των επιτοκίων που πλήττει την αμερικανική οικονομία», δήλωσε στο Reuters η Vandana Hari, ιδρύτρια του παρόχου ανάλυσης της αγοράς πετρελαίου Vanda Insights, Βαντάνα Χάρι.

Οι  προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας, που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, ήταν χαμηλότερες από τον στόχο της για αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 5,5% πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε πέρυσι κατά μόλις 3%.

Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε ότι πρέπει να εδραιωθούν τα θεμέλια για σταθερή ανάπτυξη στην Κίνα, ενώ η ανεπαρκής ζήτηση παραμένει έντονο πρόβλημα και οι προσδοκίες των ιδιωτών επενδυτών και των επιχειρήσεων είναι ασταθείς.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο, καθώς οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες αυστηροποιούν την πολιτική τους λόγω των φόβων για αύξηση του πληθωρισμού.

Οι traders έχουν αρχίσει να συνυπολογίζουν τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά ελπίζουν σε μικρότερες αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές