Κατά ριπάς συνεχίζουν τις εντολές τους οι πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο από την 1η Μαρτίου βρίσκεται σε ένα πτωτικό κύκλο με πολλαπλές αναγνώσεις και ακόμη περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,80% στις 1.062,62 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Βουτιά μετά τα Τέμπη

Η τραγωδία στα Τέμπη συνέβη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, με την αγορά να προσπαθεί να διαγνώσει την επομένη τις προεκτάσεις αυτού του δυστυχήματος. Και στις 2 Μαρτίου άρχισε μια ισχυρή πτωτική πορεία, με αρκετά υψηλό τζίρο μάλιστα, πέφτοντας από τις 1.133 μονάδες, στις 1.060 μονάδες σήμερα. Δηλαδή μια βουτιά που ξεπερνά το 6% και έχει αρχίσει να προβληματίζει ιδιαίτερα την εγχώρια επενδυτική κοινότητα για τη διάρκειά της, αλλά και τη δυνατότητα της αγοράς να αντιδράσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η εικόνα της αγοράς δεν είναι καλή. Μάλιστα, ο υψηλότατος τζίρος της αγοράς και η σημαντική διάχυση σε όλες τις μετοχές επιδεικνύει και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το επίπεδο των 1.060 μονάδων του γενικού δείκτη (2.570 μονάδων του 25άρη) είναι το πρώτο ενδιαφέρον ως στήριξη.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές είναι οι απώλειες σε Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Aegean, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo, ΟΠΑΠ και Quest. Πτωτικά κινούνται επίσης και Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ, ενώ η Λάμδα κινείται με κέρδη 0,08%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών