Κοντά σε «πολύ θετικές εξελίξεις» αναφορικά με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 2,9 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ βρίσκεται η Σρι Λάνκα, όπως δήλωσε την Τρίτη υπουργός της κυβέρνησης, ενώ ανώτερη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η χώρα έχει επίσης κερδίσει υποστήριξη για την αναδιάρθρωση του χρέους από την Κίνα.

Σρι Λάνκα: Προς επιστροφή στην ανάπτυξη το 2023 μετά τη χρεοκοπία

Σύμφωνα με το Reuters, το γραφείο του προέδρου της Σρι Λάνκα Ranil Wickremesinghe ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική ομιλία στο κοινοβούλιο την Τρίτη στην οποίαν θα εξηγηθεί στους πολίτες της χώρας η «τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας» και η «πρόοδος των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ».

Οικονομική κρίση

Το νησιωτικό κράτος των 22 εκατομμυρίων κατοίκων παλεύει με τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων επτά και πλέον δεκαετιών.

«Η Σρι Λάνκα βρίσκεται στα πρόθυρα πολύ θετικών ειδήσεων από το ΔΝΤ», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο νεότερος υπουργός Οικονομικών, Shehan Semasinghe.

«Το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι απαραίτητο για εμάς και η Σρι Λάνκα εργάστηκε πολύ σκληρά από τον περασμένο Σεπτέμβριο για να το εξασφαλίσει», πρόσθεσε.

«Θα εγκριθεί σύντομα το πρόγραμμα»

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας είχε στείλει επιστολή στο ΔΝΤ υποστηρίζοντας το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Σρι Λάνκα, το οποίο είναι κρίσιμο για την εξασφάλιση της τελικής έγκρισης του δανείου.

«Αναμένουμε ότι το ΔΝΤ θα εξετάσει θετικά όλες τις προηγούμενες ενέργειες της Σρι Λάνκα και αυτές τις διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης και θα εγκρίνει το πρόγραμμα σύντομα», δήλωσε η πηγή, αρνούμενη να κατονομαστεί καθώς δεν είχε την άδεια να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής