Ισχυρές ήταν οι απώλειες στις αγορές της Ασίας, οι οποίες δεν μπόρεσαν να αποκοπούν από το άκρως αρνητικό κλίμα της Wall Street, ενόψει μάλιστα και των ανακοινώσεων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ σήμερα μέσα στην ημέρα.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 3,09%, με αιχμή τις καταναλωτικές κυκλικές μετοχές που υποχώρησαν κατά 3,77%, τις μετοχές του κλάδου της υγείας που έχασαν σχεδόν 3% και τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας που υποχώρησαν κατά 1,56%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component έχασε 1,2% και ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,4%, καθώς ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας εξασφάλισε επισήμως μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία ως πρόεδρος.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 2,28% για να κλείσει στις 7.144,7 μονάδες, ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,01% στις 2.394,59 μονάδες και ο Kosdaq υποχώρησε 2,55% στις 788,60 μονάδες.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έχασε 1,67% στις 28.143,97 μονάδες και ο Topix υποχώρησε 1,91% στις 2.031,58 μονάδες, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τα επιτόκιά της στο -0,1%, ευθυγραμμιζόμενη σε μεγάλο βαθμό με τις προσδοκίες της αγοράς.

Το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε τον Kazuo Ueda ως τον επόμενο διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ ο απερχόμενος διοικητής Haruhiko Kuroda προήδρευσε της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής του πριν από τη λήξη της θητείας του στις 8 Απριλίου. “Η οικονομία της Ιαπωνίας, παρά το γεγονός ότι επηρεάζεται από παράγοντες όπως οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων, έχει ανακάμψει”, ανέφερε η Τράπεζα της Ιαπωνίας στην ανακοίνωση πολιτικής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές