Με σημαντική πτώση έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, αν και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, καθώς η αναταραχή γύρω από την Credit Suisse προστέθηκε στους τραπεζικούς φόβους που κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 1,89%, οδηγώντας τις απώλειες στην περιοχή, και ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 1,43%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε 1,12% χαμηλότερα στις 3.226,89 μονάδες και ο Shenzhen Component σημείωσε απώλειες 1,54% για να κλείσει στις 11.237,7 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,46% και έκλεισε στις 6.965,5 μονάδες, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν επίσης τα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα. Στην Ιαπωνία, ο Topix σημείωσε πτώση 1,17% και έκλεισε στις 1.937,1 μονάδες, ενώ ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,8% για να τερματίσει στις 27.010,61 μονάδες.

Credit Suisse: Δάνειο 50 δισ. από την κεντρική ελβετική τράπεζα προκειμένου να αποφύγει το «κραχ»

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης οριακά και έκλεισε στις 2.377,91 μονάδες, αλλά ο Kosdaq αντιστάθηκε στην ευρύτερη τάση και έκλεισε 0,1% υψηλότερα στις 781,98 μονάδες.

Στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο επίσης των αγορών ήταν η συμφωνία της Νότιας Κορέας με την Ιαπωνία για την άρση των περιορισμών στις εξαγωγές υλικών για τσιπς. Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι η Ιαπωνία συμφώνησε να άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές τριών υλικών ημιαγωγών προς τη Σεούλ. Η Σεούλ δήλωσε επίσης ότι θα αποσύρει τη διαφωνία της κατά του Τόκιο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου μόλις πραγματοποιηθεί η άρση.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία μειώθηκε ελαφρώς από 3,7% τον Ιανουάριο σε 3,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα κυβερνητικά στοιχεία. Αυτό ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες για ποσοστό ανεργίας 3,6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας διευρύνθηκε στα 897,7 δισεκατομμύρια γιεν (6,76 εκατομμύρια δολάρια) τον Φεβρουάριο, αυξημένο κατά 26,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, οι εξαγωγές τον Φεβρουάριο ήταν υψηλότερες κατά 6,5%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης