Άρδην έχει αλλάξει το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, καθώς οι πωλητές κυριαρχούν μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,30% στις 1.022,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 90 εκατ. ευρώ.

Η ΕΚΤ

Μπορεί ο τραπεζικός κόσμος διεθνώς να κλυδωνίζεται από τις δευτερογενείς επιπτώσεις της νομισματικής σύσφιξης, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει πιστή στο στόχο μείωσης του πληθωρισμού. Εν μέσω των κλυδωνισμών αυτών, η ΕΚΤ αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης παραμένει ισχυρό, και έχει όλα τα εργαλεία στην εργαλειοθήκη της για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι περισσότεροι αναλυτές συστήνουν στους εμπλεκόμενους υπομονή, καθώς η ακραία μεταβλητότητα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων, τουλάχιστον εωσότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στα καυτά μέτωπα που πυροδότησαν το sell off του Μαρτίου, δηλαδή το εγχώριο πολιτικό και το διεθνές τραπεζικό.

Πλέον ο γενικός δείκτης προσπαθεί να κρατήσει τις 1.025 μονάδες, καθώς αν δοκιμαστεί το επίπεδο, θα δώσει κίνηση προς τις 1.000 μονάδες. Αντίστοιχα κατοχύρωση των 1.046 μονάδων θα δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς τις 1.070-1.080 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Εθνική, ΕΛΧΑ και Alpha Bank βρίσκονται στο επίκεντρο των απωλειες, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Ελλάκτωρ, Quest, Aegean, Λάμδα, ΔΕΗ, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν. Από την άλλη, η Jumbo είναι στο +2,32%, ενώ θετικά κινούνται οι Σαράντης, Autohellas, Coca Cola και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών